Tips - Sky Captain and the world of tomorrow

Publicerad 2013-05-31 22:42:00 i Allmänt, Filmer, Steampunk, Tips,

Det är mycket steampunk just nu, vilket såklart är skoj, och jag tänkte fortsätta på spåret med att tipsa om en steampunkfilm! 
Den har några år på nacken och jag såg den själv för några år sedan så specialeffekterna och kan ju ha åldrats en del givetvis men förutom det minns jag filmen som underhållande, rejält steampunkig, rolig och lagom spännande. Många härliga uppfinningar, underbara sets och kläder och därtill en steampunkig plot. Kan det bli bättre? 
Som grädde på moset har filmen några riktiga höjdarnamn i rollistan: Gwyneth Paltrow, Jude Law, Angelina Jolie med flera. Tummen upp där!
Handlingen utspelar sig år 1939 och huvudpersonen är journalisten Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) som tar hjälp av piloten Jude Law för att undersöka ett gäng vetenskapsmäns mystiska försvinnande. De tar hjälp av Franky Cook (Angelina Jolie) i kampen för att rädda världen från undergång, sådär handlingen förklarad på två meningar. Heja mig! Nej, men ärligt talat så är det ungefär vad filmen går ut på men det är ju allt runtomkring som är det roliga!

Någon mer än jag som sett Sky Captain and the world of tomorrow? Vad tyckte ni? Och har ni inte sett den tycker jag ni ska göra det direkt! 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Åka

Publicerad 2013-06-01 11:15:51

Jag gillade sättet att leka med 30-talets filmestetik.

Svar: Det gör jag med! Hela filmen andas ju 30-tal och dessutom har de ju gjort filmen för en 30-talspublik vilket jag gillar!
giz.blogg.se

Postat av: Skriva läsa leva

Publicerad 2013-06-02 21:09:42

Storyn var okej, men det var ju hur snygg filmen var som blev behållningen!

Svar: Ja det är ju helt klart det som gör filmen värd att se!
giz.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En lite egen tjej som älskar drakar, svärd, te och fantasivärldar driver denna bloggen. I en inte alltför avlägsen framtid, hoppas jag, arbetar jag som geolog, har ett eget bibliotek hemma och skriver bästsäljande böcker på fritiden när jag inte är ute i skogen med hästen. Hoppas ni gillar min blogg om allt inom fantasygenren!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela