Ny kategori och nytt te

Publicerad 2014-08-13 10:22:00 i Allmänt, Te,

Jag har lagt till en ny, och något oväntad, kategori på bloggen. Nämligen te. Jag är ju en tedrickare av grandiosa mått. Minst fyra koppar om dagen vill jag dricka om jag ska känna mig på banan, helst i lugn och ro. Är det något man inte ska stressa med så är det te. 
Hur som helst vet jag att många bokläsare högaktar ett gott te lika mycket som jag så varför inte skriva lite om det?
 
Här uppe i norrland är det inte helt lätt att få tag på bra te. Jag för min del har bojkottat Lipton och Twinings efter skandalen med tillsatt socker, och om vi ska vara ärliga har de inte särskilt goda teer heller, vilket har gjort att mitt teutbud är skrämmande skralt häruppe.
Men så i förgår hittade jag ett te i den lokala hälsokostaffären som jag tyckte lät lovande. Nämligen Clippers Cloud Nine med ekologisk fläder, citrongräs och äpple. Teet är relativt kryddigt med en frisk smak av fläder och ett uns peppar från citrongräset. Ett kryddigt te som inte smakar höst, vilket många kryddiga teer gör utan som är perfekt på sommaren för en person som jag som inte gillar för söta teer. Det är helt klart det godaste teet jag smakat från Clipper, tyvärr har många av deras teer en tendens att smaka lite unket (jag tror det beror på påsen) och så även detta. Men just denna sorten är inte så farlig och jag kan ha överseende med det.
 

Kommentarer

Postat av: Fröken Cocco Sohl

Publicerad 2014-08-13 19:32:50

Låter sådär enligt mig, gillar inte heller Clipper och citrongräs är uääärk haha. Själv kan jag bara dricka typ ekologiskt löste från NK haha (min plånbok: hahaha</3).
Rolig kategori! :)

Svar: Hahaha NK jaa... Prova Tehuset Java. Finns i Sthlm och har finfint ekologiskt te ^^ Svider dock fint i plånboken där också...
giz.blogg.se

Postat av: perny

Publicerad 2014-08-13 21:29:14

Jag är också en rejäl tenörd och dricker gärna några kannor om dagen. Jag håller mig dock långt bort ifrån påste om jag kan. Har du provat att låta löste dra i en riktig kanna? Om du inte fått möjlighet till det kan jag skicka några smakprov till dig, om du inte har någon Kharls kaffe i närheten ;)

Svar: Jag föredrar också löste om jag kan. Helt klart både godare och trevligare. Dock är lösteutbudet häruppe om möjligt ännu torftigare än påsteet så man får hålla tillgodo med det lilla... Nu återvänder jag snart till söder igen så jag klarar mig nog, men tack ändå! ^^
giz.blogg.se

Postat av: Caroline Hurtig

Publicerad 2014-08-14 13:10:04

Vill passa på och tipsa om det företaget jag jobbade på tidigare. Vad jag tycker om dom som arbetsgivare ska vara osagt ;-) Men gott te, det har dom!

www.zebeda.se

Man kan beställa på nätet och få hemskickat. Många butiker som har teet också men kan inte säga någon på rak arm just nu. Var ett par år sedan jag jobbade där.
Men en god vän jobbar kvar och har en blogg du kan besöka. Vill du ha något särskilt te eller liknande så hör av dig till henne, hon kan fixa det mesta. :-)

http://ericaschoklad.blogspot.se/

Svar: Åh! Tack så mycket för tipset, det ska jag kolla upp. Jag åker snart hem igen och då blir det till att bunkra igen, måste ju ha lite gott te till din och Astrids bok i höst ;)
giz.blogg.se

Postat av: Caroline Hurtig

Publicerad 2014-08-14 22:39:07

Ja det får du allt ha! Dom går på tryck på måndag. :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En lite egen tjej som älskar drakar, svärd, te och fantasivärldar driver denna bloggen. I en inte alltför avlägsen framtid, hoppas jag, arbetar jag som geolog, har ett eget bibliotek hemma och skriver bästsäljande böcker på fritiden när jag inte är ute i skogen med hästen. Hoppas ni gillar min blogg om allt inom fantasygenren!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela