Novellskrivande

Publicerad 2013-07-26 10:15:00 i Allmänt, Skrivande,

Hemmets journal har ju haft en novelltävling där deadline är den 1:a augusti som jag för ungefär en vecka sedan bestämde mig för att hoppa på. Mest för att träna på att skriva noveller. 
Jag gillar ju egentligen inte noveller som ni kan läsa här men jag behöver träna på det och då tänkte jag att denna tävlingen kunde få mig tillräckligt motiverad för att faktiskt både hålla maxantalet tecken (15 000) och få mig att faktiskt skriva klart. Är ju annars väldigt bra på att börja historier men mindre bra på att avsluta dem. Jag behöver lite press på mig för att faktiskt ta mig samman och göra det ordentligt!
15 000 tecken inkl. mellanslag var dock svårt. Jag hade en bra idé (som i och för sig inte passar Hemmets journal men som passar mig haha) som när jag väl började lyckades spinna vidare på så att jag kunde skrivit en hel roman med alla idéer. Men jag lyckades till sist begränsa mig och tror jag landade på 14 856 tecken eller nåt sånt. Bra jobbat för att vara mig. *klapp på axeln*. När jag läste igenom den kändes den något stressad i slutet men annars tycker jag ändå att jag lyckades få med det jag behövde utan att det blev alltför hastigt och lustigt. 
Om jag nu inte mot förmodan skulle vinna lägger jag nog upp novellen nånstans för allmän beskådan när tävlingen är över. Vi får se. Det var roligt att skriva klart något iafal!
 
 

Kommentarer

Postat av: Astrid Ahlberg

Publicerad 2013-07-26 18:01:29

Den är vi nog många som vill läsa! Enda fördelen med noveller är väl att man kan hinna igenom dem rätt snabbt, mellan tegelstensböckerna...

Svar: Ja, det är helt klart en bra fördel! Haha, vi får se om jag vågar låta någon läsa den ;)
giz.blogg.se

Postat av: Astrid Ahlberg

Publicerad 2013-07-26 19:20:33

Jodå! Det är som att kasta sig i sjön, först är det förfärligt men sen blir det rätt härligt :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En lite egen tjej som älskar drakar, svärd, te och fantasivärldar driver denna bloggen. I en inte alltför avlägsen framtid, hoppas jag, arbetar jag som geolog, har ett eget bibliotek hemma och skriver bästsäljande böcker på fritiden när jag inte är ute i skogen med hästen. Hoppas ni gillar min blogg om allt inom fantasygenren!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela